Denne smuldrepaien er kjempegod og veldig lett å lage. Jeg liker veldig godt eple og kanel, men den er også nydelig med for eksempel bær.
300 gr epler (OBS, ikke for harde epler), bær eller rabarbra
Smuldredeig:
2 dl hvetemel
3 dl havregryn, lettkokt type
5 ss sukker
150 gr smør, kjøleskapskaldt
Dette gjør du:
Store bær deles i to, frukt deles i biter. Epler skrelles. Rabarbra skjæres i biter og kokes lett i sukker og ørlite vann til væsken av rabarbraen kommer ut og bitene blir litt myke.
Smuldrepai:
Ha mel, sukker og havregryn i bolle, bruk gjerne food processor.Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene og smuldre smøret raskt i det tørre. Dekk formen med ca halvparten av deigen. Ha i bær/frukt. Dryss sukkeret over hvis du ikke allerede har blandet det i.
Dryss resten av deigen over bær eller frukt i formen.
Ildfast form eller paiform - I stekeovnen: 200 °C, 15 – 20 minutter
Stekes midt i ovnen til deigen er gyllen og bær-eller fruktsaften bobler opp langs kanten av formen.
Serveres lunken med is, Kesam vanilje eller vaniljesaus til.
10 kommentarer:
Nam nam, denne må prøves! :) Minna om svigermor sin pai som æ lenge har tenkt æ sku få oppskrifta på... Takk snuppa!
God søndag t dæ og dine!
Klem! :)
Nam nam nam, sier jeg også.
Jeg skulle ha laget smuldrepai helt siden
Eli Hagen var på 4 stjerners middag..
Ting tar litt tid.. Hehe..
Noterer oppskriften ;)
Takk for tips og inspirasjon!
Takk for at du deler oppskrift.
Denne må prøvest. Har mykje bær i fryseren som den kan passe til.
Ha vidare ein fin søndag.
Oppskriften er notert... du får gi en lyd når den er ferdig, jeg kommer gjerne ;)
Paien ser kjempegod ut. Deilig med epler og kanel.
Ha en fin søndag.
Klem : )
..vann i munnen...
Denne er notert i kokeboka. Eg håper du ikkje har noko i mot at den kanskje kjem på min blogg ein dag. Såg herleg ut :D
Åh, fikk lyst på det!
Takk for at du deler oppskriften! Og enda bedre, den har jo ikke melk i seg. Min eldste gutt tåler ikke det minste spor av melk, så jeg er alltid på jakt etter melkefrie godbiter!
Ha en kjempefin kveld!
♥Klem fra Hanne
Ser nyydelig ut! Bringer frem gode minner fra før i tiden. Skal prøves...
Nyt kvelden!
Tove
Hmmmm.....nå venter jeg på at rabarbraen er klar...Takk for oppskriften. Klem fra Maliva
Legg inn en kommentar